Museum
Kwartier
Heiloo

Archeologisch Museum Baduhenna

Archeologisch Museum Baduhenna vertelt het verhaal over de oudste menselijke activiteiten en bewoning in Heiloo en omstreken

Archeologisch Museum Baduhenna vertelt het verhaal over de oudste menselijke activiteiten en bewoning in Heiloo en omstreken. In een tijdlijn vanaf de steentijd tot aan de nieuwe tijd zijn unieke voorwerpen te bewonderen die bij vele opgravingen tevoorschijn zijn gekomen.

Archeologische vondsten werpen een licht op 4000 jaar geschiedenis. Het ontstaan van de strandwal met de eerste bewoners en hun rituele plaatsen wordt toegelicht.

Vitrines tonen de rijkdom van de buitenhuizen en een unieke tegelcollectie heeft in het museum een vaste standplaats. Daarnaast zijn er regelmatig tijdelijke exposities. Veel voorwerpen zijn in de beeldbank op de website te bekijken.

In de filmzaal draaien films over archeologie en lokale opgravingen. Het museum organiseert lezingen, geeft rondleidingen, verschaft informatie en heeft speciale activiteiten voor scholen en groepen.

Verder geeft het museum een nieuwsbrief uit, heeft het diverse actieve werkgroepen en wordt betrokken bij archeologisch onderzoek door professionele bureaus in Heiloo.

Toegang

Gratis

Openingstijden

Woensdag
10.00-12.00
Zaterdag
14.00-17.00


Zie ook onze website voor actuele informatie: www.baduhenna.nl