Museum
Kwartier
Heiloo

Verhalenkamer Willibrordus

Verhalenkamer Willibrordus voert haar bezoekers langs de vele verhalen over het verleden en het heden van de psychiatrie

Verhalenkamer Willibrordus biedt een kijk op de vroegere en moderne psychiatrie. Er is regelmatig een wisseltentoonstelling.

Een tijdlijn geeft een impressie van tweehonderd jaar psychiatrie. De huidige geestelijke gezondheidszorg, waaronder ook kinder- en jeugdpsychiatrie, krijgt onder meer aandacht via beeldmateriaal en de herstelverhalen van (ex-)cliënten.

Een permanente tentoonstelling is de boekerij Waanzin in de wereldliteratuur. Een verzameling romans waarin op enigerlei wijze psychiatrie een rol speelt. Dat kan zijn door personages, doordat de roman geschreven is door iemand met een psychische aandoening of door een psychiater.

De Verhalenkamer is de plek waar het VVV-informatiepunt Heiloo en de Landgoedwinkel is ondergebracht voor onder meer fiets/wandelkaarten en routes Holland boven Amsterdam, PWN- duinkaarten, VVV-cadeaupasjes, informatie m.b.t. uitstapjes in de omgeving, expedities over het Landgoed, landgoedproducten en souvenirs. Ook verkrijgbaar: kaarten voor voorstellingen in de Cultuurkoepel.

Toegang

Gratis

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
11.00 tot 16.00
Woensdag
11.00 tot 16.00
Donderdag
11.00 tot 16.00
Zaterdag
11.00 tot 16.00
Zondag
Gesloten

Zie ook onze website voor actuele informatie: www.verhalenkamerwillibrordus.nl