Museum
Kwartier
Heiloo

Historisch Museum Heiloo

In Historisch Museum Heiloo zie je via een tijdlijn de geschiedenis van Heiloo, vanaf de 8e eeuw tot 1960.

Het museum toont de geschiedenis in de breedste zin van het woord. Een permanente tentoonstelling laat de historie van Heiloo vanaf de 8ste eeuw zien aan de hand van documenten, foto’s, films, kaarten, voorwerpen en verhalen.

In de grote zaal worden per jaar tenminste 2 tijdelijke historische tentoonstellingen georganiseerd over diverse onderwerpen zoals de plaatselijke kunst, de verenigingen van het dorp en de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog.

Vast onderdeel is een vitrine gewijd aan de Literaire Kring van Heiloo en de teruggevonden en gerestaureerde sarcofaag.

In de nieuwe ruimte, de Schatkamer, worden wisselende exposities getoond.

Het verhaal van de Stolpersteine, de gedenkstenen voor de omgekomen Joodse inwoners van Heiloo, wordt in de filmzaal in woord en beeld gebracht.

Daarnaast worden er in de filmzaal lezingen, presentaties en toneelvoorstellingen georganiseerd en op verzoek historisch filmpjes vertoond.

Het museum organiseert diverse historische wandel- en fietstochten in het dorp en er worden regelmatig boeken over Heiloo uitgegeven.

Toegang

Gratis

Openingstijden

De tentoonstelling Het Schoolleven van Heilooërs is tot half juli te bewonderen. U vindt in deze expositie interessante zaken uit het Heilooër schoolleven van het lager en het voortgezet onderwijs van vroeger. Naast veel foto’s worden ook andere objecten zoals een getuigschrift van een lagereschool leerling uit 1896 en antieke merklappen geëxposeerd.

Dinsdag 19.00-21.00 uur

Zaterdag 14.00-17.00 uur

Zondag 14.00-17.00 uur

Zie ook onze website voor actuele informatie: www.hvheiloo.nl